WhatsApp Destek
0 539 564 95 95

Avrupa Vize İşlemleri Merkezi Hemen Arayın : 0534 471 77 08

AMERİKA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

B1/B2 VİZESİ  — TURİSTİK – TİCARİ VİZE

 

  • En az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
  • 2 adet arka fonu beyaz biometrik (Amerikan Konsolosluğu için özel çekilmiş 5*5 ebadında fotoğraf)
  • Otel, uçak rezervasyonları (Size bu konuda yardımcı olabiliriz, Lütfen Danışınız)
  • Banka Hesap Cüzdanı, Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  • Ticari Ziyaretler için varsa Davetiye yoksa durumu açıklayıcı evraklar
  • Ziyaretler için Davetiye, Davet eden kişinin kimliği, Davet edenin Adresini ve mümkünse gelir durumunu içeren belgeler
  • DS 160 Vize başvuru formu ( Form tarafımızca doldurulabilir, Bizim doldurma işlemini yapacağımız durumda evraklarınızı bize eksiksiz olarak ulaştırılmalıdır )
  • Konsolosluk ödemeleri peşin yapıldığından, Vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.

İŞVERENLER

  • Antetli Kâğıda Dilekçe Mümkün ise İngilizce
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap özetleri )
  • Faaliyet Belgesi ( Son 6 ay içerisinde alınmış olmalı )
  • Oda kayıt Belgesi ( Son 6 ay içerisinde alınmış olmalı )
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

 

ÇALIŞANLAR

  • Antetli Kâğıda Dilekçe Mümkün ise İngilizce
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap özetleri )
  • Faaliyet Belgesi ( Son 6 ay içerisinde alınmış olmalı )
  • Oda kayıt Belgesi ( Son 6 ay içerisinde alınmış olmalı )
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu ( Son 3 aylık )

 

EV HANIMLARI

  • Dilekçe mümkün ise İngilizce
  • Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
  • Evli ise evlenme cüzdanı

ÖĞRENCİLER

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar
  • 18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Lise öğrencileri de dâhil olmak üzere kapalı zarfta alınmış transcript
  • 14 yaşın altındaki çocuklar yerine konsolosluğa velisi gitmeli ve orijinal vukuatlı nüfus kayıt örneği sunmalıdır.

———————————————————————————————————————–

Hatırlatmalar;

 

Amerika Vize otoriteleri vize evrakları ile ilgili genel olarak “ Seyahatinizi tamamladıktan sonra ülkenize döneceğinize kanıt teşkil edecek belgeler” adı altında evrak talep etmektedir. Yukarıdaki evraklar genel olarak istenilebilmesi muhtemel evraklardır.

 

Konsolosluk işlemlerinde şahısların bizzat konsolosluklara gelmesi gerektiğinden ve Konsolosluk yoğunluğundan randevu işlemleri için pasaportlarınızı mümkün olduğunca en erken zaman diliminde tarafımıza iletmelisiniz.

 

Konsoloslukta Randevuya geldiğinizde genel olarak işlemler kısa sürmekle birlikte işlemlerin zaman zaman birkaç saatte sürebileceğini hatırlatmak isteriz.

En fazla 6 ay sonrası için vize başvurusu Konsolosluk tarafından kabul edilecektir.

Amerikan Konsolosluğu yırtık yada yıpranmış pasaportlara işlem yapmamaktadır.

 

 

Ortalama işlem süresi 7-45 gün olup ilk başvurularda ve özel durumlarda süreç uzayabilir, Bizimle irtibat kurarak Konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.