WhatsApp Destek
0 539 564 95 95

Avrupa Vize İşlemleri Merkezi Hemen Arayın : 0534 471 77 08

ALMANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Başvuru formu ve vekâletname imzalanmalıdır.
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve tümü eski pasaportlarınız
  • 2 adet 3,5*4,5 Biometrik fotoğraf ( son 6 ay içerisinde çekilmiş)
  • Otel, uçak rezervasyonları  – Size bu konuda yardımcı olabiliriz.
  • Seyahat sağlık sigortası Poliçe bir gün önce başlamalı ve bir gün sonra sona ermelidir. Orijinal nüshası ıslak imza ve kaşeli olarak gerekmektedir. (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  • Son 6 aylık Banka Hesap Özeti ( ekstresi ), Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  • Ticari Firma Ziyaretler için Davetiye seyahat tarihleri net olarak belirtilmesi gerekir, Fuar ziyaretleri için fuar bileti ya da fuara kayıt olunduğuna dair belge
  • Varsa Almanya’ya yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
  • Kimlik fotokopisi
  • Aile veya arkadaş ziyareti başvurularda nüfus aile tablosu ( Herkes için şahsi alınmalı,  Akrabalık açıkça gösterilecek şekilde düzenlenmelidir.)
  • Konsolosluk ödemeleri peşin yapıldığından, Vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.

 

Ayrıca;

 

İŞVERENLER

  • Antetli Kâğıda Dilekçe(Örneğini bizden talep ediniz) Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi rica edilir.
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi En son hali
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)
  • Oda kayıt belgesi (Max. 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

 

ÇALIŞANLAR

  • Antetli Kâğıda Dilekçe(Örneğini bizden talep ediniz) Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi rica edilir.
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Şirket tarafından ticari gidilecek ise şirketin banka hesap özetleri son 6 aylık
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık) Çalışanlara Zorunlu değildir.
  • Oda Kayıt Belgesi (Max. 6 aylık) Çalışanlara Zorunlu değildir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • 4/A Detaylı Hizmet Dökümü (e-devletten alınabilir). Başvurudan 3 gün önce alınması gereklidir.
  • Son 3 Ay Maaş Bordrosu kaşeli ve imzalı olması gerekir.

 

EMEKLİLER

  • Emeklilik Belgesi – E-devletten veya Sgk’dan alınabilir
  • Emekli maaşını aldığınız hesabın hesap özeti, İlgili banka şubesinden alınmalıdır.
  • Yukarıda herkes için istenilen genel evraklar

 

ÖĞRENCİLER

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar ve yine yukarıdaki genel evraklar
  • 18 Yaşından küçükler için muvafakatname
  • Vize başvuru formları 18 yaşından küçükler için Anne ve Baba tarafından birlikte imzalanmalıdır.

 

 

  • Son Dönemde Vize Başvuruları ortalama 2-4 hafta arasında yanıtlanmaktadır. Tüm başvuruların 90 gün öncesinden yapılması uygun olup, Süreler konusunda net bilgileri, Vize bilgi uzmanımıza danışmanınızı rica ederiz.